Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Verdens Sidste Idé (UDSOLGT)

Tidspunkt: fredag d. 30. september 2022 kl. 20:00 - fredag d. 30. september 2022 kl. 22:00

GLÆD DIG TIL VERDENS SIDSTE IDÉ! 

Verdens Sidste Idé er dansksproget poprock med tankevækkende tekster og blåtonet trompet som signatur. En håbefuld melankoli foldes storladent ud af det syv medlemmer store orkester i et univers fuld af fortællinger og modsætninger mellem lethed og alvor, det analoge og digitale, det traditionsrige og det moderne.

Det er det moderne liv, der usentimentalt undersøges. Verdens Sidste Idé debuterede 2020 med Den Indre By. Albummet fik flotte anmeldelser i blandt andet GAFFA og Jyllands-Posten, og Bands of tomorrow skrev: ”Anbefales til alle med trang til gennemført dansksproget pop/rock og eminente lydflader”. På den opfølgende EP Jordiske Chancer fra 2021 spejlede bandet over fire numre den kriseramte verden i trængt parforhold, og om EP’en skrev GAFFA: ”Brass-sektionens følsomme blåtonede underlægning giver den håbefulde melankoli den helt rette serv – dét er bandets helt store styrke”. ”Vidunderligt afstemt” lød det i GAFFA om produktionen på bandets seneste udgivelse, albummet Strå (2022), hvor ”Hvelplunds vokal nu har fået sin egen stemmemæssige identitet”.

Siden debuten har bandet udvidet med vokalisten Marianne Lewandowski, som tilføjer nye nuancer til lydbilledet. Blandt medlemmerne finder vi også den mangeårige Tina Dickow-guitarist Dennis Ahlgren, der også her betjener den seksstrengede, og live er Verdens Sidste Idé syv personer med lineuppen sang/akustisk guitar, el-guitar, bas, trommer, slagtøj, keyboard ogtrompet.

Verdens Sidste Idé er:
- Asbjørn Hvelplund (guitar/sang)
- Dennis Ahlgren (el-guitar)
- Andreas Skamby (trommer)
- Scott Westh (trompet)
- Marianne Lewandowski (slagtøj/kor)
- Mathias Gregersen (bas)
- Andreas Brinck (keys)

”Episk, poetisk og helt fantastisk” – P6 Debut
”Teksterne går rent ind” – P4 Toner
”Dansksproget i særklasse” – GAFFA”Magisk” – Bands of Tomorrow

Medier
Facebook
Instagram
Vimeo
Youtube 

Dørene åbner
Dørene åbner kl. 19.00.

Kom i god tid og nyd stemningen, det gode selskab og en god, lokal øl!

Medlemspris:
Som medlem af Gnisten/Musikværket Ry får du 10% rabat på billetten. Du kan købe én billet på dit medlemskort.
Meld dig ind før du køber din billet og brug dine medlemsoplysninger ved billetkøb.
Indmeldelse her.

Om Gnisten
Gnisten er et spille- og kultursted i det gamle varmeværk i Ry, som foreningen Musikværket Ry er i gang med at skabe. Gnisten er hjerteblod - skabt af en stor flok frivillige. Find Gnisten på Møllevej 22, 8680 Ry - sigt efter vores høje skorsten! 

Adgang for handicappede
Vi knokler med at gøre Gnisten fin, stemningsfuld og helt fantastisk! Vi kan desværre endnu ikke tilbyde handicapvenlige toiletforhold, men vi er på sagen. Der er adgang for dårligt gående og folk i kørestol via indgangen i vores have. Der er gelænder ved trappen for forsiden af huset. 
Sig til hvis du har brug for hjælp til at komme ind. 

Parkering
Vi har få parkeringspladser tæt på Gnisten og de er reserveret folk med gangbesvær - så sæt din bil på p-pladserne ved indkørslen til Møllevej eller på Mølleskolens parkeringsplads (indgang fra Gudrunsvej). Kom gerne på cykel, til fods eller med toget. 

Corona
Vi overholder mydighedernes anbefalinger og retningslinjer ift. corona.    

 

Foto: Ditte Chemnitz

Del arrangementet på de sociale medier:

Standardbilletter

DKK 200,00

Medlemsbillet

DKK 180,00